bord på trägolv

Rörmokare Frölunda

Behöver du professionell hjälp med VVS-problem i ditt hem? ERVAB är din pålitliga rörmokare i Frölunda, specialiserad på att lösa alla typer av VVS-relaterade utmaningar med kvalitet och expertis.

KONTAKTA OSS

Vi hör av oss inom 24h
bord på trägolv

Erfaren Rörmokare i Frölunda

Med lång erfarenhet inom VVS-branschen, är vi kända för vår förmåga att snabbt diagnostisera och åtgärda allt från enkla till komplexa VVS-problem. Vår expertis omfattar en bred palett av tjänster, vilket garanterar att ditt hem är funktionellt och säkert.

Vi strävar efter att bli bästa rörmokaren i Göteborg. Därför täcker Vår rörmokarfirma alla delar av Göteborg, från centrala områden som Hisingen, Majorna, och Linnéstaden till förorter som Mölndal, Partille och Kungsbacka. Oavsett var du befinner dig i Göteborgsområdet kan du lita på oss för att snabbt och effektivt lösa dina VVS-problem.

Rörjour Frölunda – Vanliga akuta VVS-problem Vi Löser

 • Stopp i Avloppet: Ett av de vanligaste och mest akuta problemen i ett hushåll är stopp i avloppet. Det kan orsaka allvarliga sanitära problem och störningar i ditt dagliga liv. Vi använder avancerad teknik för att snabbt och effektivt eliminera dessa stopp, och ger råd om hur du kan förebygga framtida problem.

 • Läckande Kranar och Rör: Droppande kranar och läckande rör är inte bara irriterande men kan även leda till högre vattenräkningar och vattenskador. Våra rörmokare är experter på att identifiera orsaken till läckor och reparera dem på ett hållbart sätt.

 • Vattenläckor och Fuktproblem: Vi hanterar allt från synliga vattenläckor till dolda fuktproblem som kan påverka husets struktur och luftkvalitet. Genom att använda moderna fuktmätare och läckindikatorer lokaliserar vi problemkällan och åtgärdar den effektivt.

 • Installation och Reparation av Värmesystem: Rätt funktion av ditt värmesystem är kritisk under kalla månader. Vi erbjuder installation, underhåll och reparation av alla typer av värmesystem, vilket säkerställer att ditt hem förblir varmt och energieffektivt.

Vi rekommenderar årligt underhåll för att förebygga oväntade problem och förlänga dina installationers livslängd. Vårt underhållsprogram inkluderar allt från rensning av avlopp till systemkontroller och justeringar.

bord på trägolv
bord på trägolv

Vanliga frågor vi får som rörmokare i Frölunda

 1. Vad gör jag om jag upptäcker en vattenläcka?

  • Stäng av huvudvattenkranen om möjligt och kontakta oss omedelbart. Att agera snabbt kan minska skadan på din egendom.

 2. Hur ofta behöver jag underhålla mitt VVS-system?

  • Vi rekommenderar en årlig kontroll och underhåll för att säkerställa att ditt system fungerar effektivt och för att förhindra framtida problem.

 3. Kan jag själv åtgärda ett stopp i avloppet?

  • Mindre avloppsstopp kan ofta lösas med en plunger, men för mer komplicerade problem bör du kalla på professionell hjälp för att undvika skador.

 4. Vad kostar det att anlita en rörmokare i Frölunda?

  • Priserna för att anlita en rörmokare i Frölunda kan variera beroende på flera faktorer, inklusive typen av arbete som behövs, omfattningen av projektet och den specifika rörmokartjänsten du behöver. Det är vanligt att rörmokare använder sig av timpriser eller fasta priser för olika typer av tjänster.

   Det bästa sättet att få en exakt uppskattning av kostnaden är att kontakta olika rörmokare i Frölunda och begära offert för ditt specifika projekt eller problem. Det ger dig möjlighet att jämföra priser och välja det alternativet som passar bäst för din budget och behov.

   När du tar kontakt med rörmokare, är det också bra att vara så detaljerad som möjligt om arbetet som behöver utföras. Det kan hjälpa dem att ge en mer exakt prisuppgift och undvika eventuella överraskningar längre fram.

   Kom ihåg att det är viktigt att inte bara fokusera på kostnaden när du väljer en rörmokare. Kvaliteten på arbetet, pålitlighet och erfarenhet är också viktiga faktorer att beakta. Det kan vara värt att betala lite extra för en pålitlig och erfaren rörmokare som kan ge dig högkvalitativt arbete och långsiktiga lösningar.

   Sammanfattningsvis kan priserna för att anlita en rörmokare i Frölunda variera och det är bäst att kontakta olika rörmokare för att få exakta prisuppgifter för ditt specifika projekt eller problem.

 5. Vad ska man tänka på om man ska anlita rörmokare i Frölunda?

  • När du ska anlita en rörmokare i Frölunda, är det viktigt att vara noggrann och göra en välgrundad bedömning. Här är några faktorer att tänka på:

   • Erfarenhet och kompetens Kontrollera att rörmokaren har tillräcklig erfarenhet och kompetens för att utföra det specifika arbetet. Fråga efter referenser och läs recensioner eller omdömen från tidigare kunder.

   • Licens och certifiering Se till att rörmokaren har nödvändiga licenser och certifieringar för att utföra VVS-arbeten i Frölunda. Detta garanterar att de uppfyller branschstandarder och följer lokala regler och bestämmelser.

   • Försäkringsskydd Kontrollera att rörmokaren har tillräcklig försäkringsskydd. Detta är viktigt för att skydda både dig och rörmokaren vid eventuella olyckor eller skador som kan inträffa under arbetet.

   • Prisuppskattning Be om en detaljerad prisuppskattning och specificera vilka tjänster och material som ingår. Var medveten om att det lägsta priset inte alltid är det bästa valet. Se till att du får en rimlig balans mellan pris och kvalitet.

   • Garanti Fråga om rörmokaren erbjuder någon form av garanti på sitt arbete eller på de material som används. En garanti ger dig extra trygghet och skydd om det skulle uppstå problem efter avslutat arbete.

   • Kommunikation och tillgänglighet Se till att du kan kommunicera tydligt med rörmokaren och att de är tillgängliga för att svara på dina frågor och ge råd. Bra kommunikation är viktig för att säkerställa att arbetet utförs enligt dina önskemål och förväntningar.

   • Omdömen och rekommendationer Ta reda på vad andra människor säger om rörmokaren genom att läsa omdömen och rekommendationer online eller genom att fråga i ditt nätverk. Det kan ge dig en bättre bild av deras pålitlighet och kvalitet på arbetet.

   Genom att noggrant överväga dessa faktorer och välja en pålitlig och kompetent rörmokare i Frölunda kan du ha större förtroende för att dina VVS-behov kommer att tas om hand på ett professionellt och pålitligt sätt.

 6. Vilka problem kan en rörmokare lösa?

  • En rörmokare är specialiserad på att lösa olika typer av VVS-problem och kan hantera en mängd olika uppgifter. Här är några vanliga problem som en rörmokare kan lösa:

   • Läckor Rörmokaren kan hitta och åtgärda läckor i rör, kranar, toaletter, vattenledningar eller avloppssystem. De kan utföra reparationer eller byta ut defekta komponenter för att stoppa läckaget.

   • Avloppsproblem Om du har avloppsproblem som stopp i avloppet, dålig avrinning eller illaluktande avlopp, kan en rörmokare hjälpa till att rensa avloppet och återställa normal funktion.

   • Rörinstallation Rörmokaren kan installera nya rör och VVS-system, inklusive VVS-funktioner som kranar, duschar, toaletter, diskmaskiner och tvättmaskiner.

   • Varmvattenberedare Rörmokaren kan installera, reparera och underhålla varmvattenberedare. De kan åtgärda problem med bristande varmvattenförsörjning, läckage eller felaktig funktion.

   • Sanitära reparationer Rörmokaren kan utföra reparationer på sanitära anläggningar såsom toaletter, handfat, badkar och duschar. De kan fixa läckande toaletter, stopp i avloppet och andra problem relaterade till sanitetsanläggningar.

   • Rengöring och underhåll Rörmokaren kan erbjuda regelbunden rengöring och underhåll av VVS-system för att förebygga problem och säkerställa att de fungerar korrekt. Detta kan inkludera avloppsrensning, inspektion av rör och kontroll av vattenkvalitet.

   Dessa är bara några exempel på de problem som en rörmokare kan hjälpa till att lösa. Det är viktigt att komma ihåg att rörmokare har bred kunskap och erfarenhet inom VVS-området och kan hjälpa till med en mängd olika frågor och projekt.

 7. Är ni behjälpliga 24/7?

  • Många rörmokare erbjuder akutjour och kan vara tillgängliga 24/7 för att hantera oplanerade och akuta VVS-problem. Dessa problem kan uppstå när som helst, även på natten, under helger eller under semestertider. Att ha tillgång till en rörmokare som erbjuder dygnet runt-service kan vara särskilt viktigt i akuta situationer som vattenläckage, stopp i avlopp eller problem med varmvattenberedare.

   Det är dock viktigt att notera att inte alla rörmokare erbjuder dygnet runt-service. Det bästa sättet att veta om en specifik rörmokare är tillgänglig 24/7 är att kontakta dem direkt och fråga om deras serviceutbud och tillgänglighet. De kan ge dig information om deras arbetstider, akutjour och hur du kan nå dem vid behov.

   När du kontaktar en rörmokare angående ett akut problem, var tydlig med situationen och beskriv problemet så noggrant som möjligt. Det hjälper dem att bedöma prioritet och sätta upp en plan för att komma till din plats så snabbt som möjligt.

   Så, ja, det är möjligt att hitta rörmokare som är tillgängliga 24/7 för att hjälpa dig med akuta VVS-problem. Se till att ha kontaktuppgifterna till en pålitlig rörmokare med dygnet runt-service till hands för att vara förberedd vid eventuella nödsituationer.

 8. Hur används ROT-avdrag?

  • ROT-avdraget (Reparations-, Ombyggnads- och Tillbyggnadsavdraget) är en skattereduktion som kan användas i Sverige för att minska kostnaderna för vissa renoverings- och byggprojekt i hemmet. Här är några viktiga punkter om hur ROT-avdraget fungerar:

   • Berättigade arbeten ROT-avdraget kan användas för arbetskostnader i samband med reparationer, ombyggnader och tillbyggnader i bostäder, fritidshus eller hyresrätter. Exempel på arbeten som kan vara berättigade inkluderar renovering av kök, badrum, fasader, tak, VVS-installationer och elarbeten.

   • Skattereduktion Med ROT-avdraget kan du dra av en del av arbetskostnaderna för det berättigade arbetet från din totala skatteskuld. Avdraget är 30% av arbetskostnaderna, upp till ett takbelopp. Takbeloppet varierar beroende på vilket år och typ av fastighet det gäller. Kontrollera de senaste uppgifterna från Skatteverket för att få korrekt information om takbeloppet.

   • Registrerade företag För att kunna använda ROT-avdraget måste arbetet utföras av ett företag som är registrerat för F-skatt hos Skatteverket. Det är viktigt att säkerställa att företaget du anlitar är godkänt för att kunna dra nytta av avdraget.

   • Deklaration och fakturor För att använda ROT-avdraget måste du deklarera det i din inkomstdeklaration och bifoga fakturor och betalningsbevis för det utförda arbetet. Fakturorna måste innehålla viss information, såsom ditt personnummer, fastighetsbeteckning, företagets F-skattsedelnummer och specificerade arbetskostnader.

   • Årlig gräns Det finns en årlig gräns för ROT-avdraget, vilket innebär att du inte kan få avdrag för mer än ett visst belopp per år. Kontrollera den aktuella gränsen från Skatteverket för att hålla dig informerad.

   Det är viktigt att notera att ROT-avdraget inte kan användas för materialkostnader utan endast för arbetskostnader. Dessutom kan det finnas vissa undantag och regler som gäller beroende på specifika situationer. Det är alltid rekommenderat att kontrollera de senaste riktlinjerna från Skatteverket eller rådgöra med en skatteexpert för att få korrekt och uppdaterad information om hur ROT-avdraget kan användas i ditt fall.

 9. Vad är VVS?

  • VVS står för "Värme, Ventilation och Sanitet" och är en förkortning som används för att beskriva olika typer av installationer och system inom området för värme, kyla, ventilation och vattenförsörjning i byggnader. Här är en kort beskrivning av vad varje del av VVS innebär:

   • Värme Värme inom VVS-området handlar om att skapa och upprätthålla en bekväm inomhusmiljö genom att använda olika typer av värmesystem. Det kan inkludera installation av värmepumpar, pannor, radiatorer och golvvärme för att ge uppvärmning till byggnader.

   • Ventilation Ventilation är processen att utbyta luft inomhus för att hålla en god luftkvalitet och reglera temperatur och fuktighet. Det kan involvera installation av ventilationsanläggningar, fläktar, kanaler och luftbehandlingsenheter för att förbättra luftcirkulationen och avlägsna föroreningar från inomhusmiljön.

   • Sanitet Sanitet i VVS-sammanhang handlar om vatten- och avloppssystem. Det inkluderar installation av rörledningar, kranar, toaletter, handfat, duschar och avloppssystem för att säkerställa att rent vatten levereras till byggnader och att avlopp avlägsnas på ett effektivt sätt.

   VVS-installationer och system är avgörande för att skapa en bekväm, hälsosam och säker inomhusmiljö i både bostäder och kommersiella byggnader. Rörmokare och VVS-tekniker är specialister som arbetar med design, installation, reparation och underhåll av dessa system för att säkerställa deras optimala funktion och prestanda.

 10. Vad är ett auktoriserat VVS-företag?

  • Ett auktoriserat VVS-företag är en rörmokarfirma eller VVS-entreprenör som har erhållit auktorisation eller behörighet från en erkänd myndighet eller organisation inom VVS-branschen. Auktorisationen bekräftar att företaget uppfyller specifika kriterier och standarder för kompetens, kvalitet och professionalism inom VVS-området. Här är några viktiga aspekter att överväga om ett företag är auktoriserat:

   • Kompetens och utbildning Ett auktoriserat VVS-företag har oftast anställda som har genomgått relevant utbildning och har nödvändig kompetens för att utföra VVS-arbeten på ett professionellt och säkert sätt. De kan ha certifierade rörmokare eller VVS-tekniker som är kunniga inom sitt område.

   • Kvalitetsstandarder Auktoriserade VVS-företag förväntas följa branschstandarder och riktlinjer för att säkerställa att deras arbete är av hög kvalitet. De kan vara förpliktade att följa specifika riktlinjer och bestämmelser som fastställs av auktorisationsorganet för att skydda kundernas intressen och säkerställa att arbetet utförs korrekt.

   • Etik och professionalism Auktoriserade VVS-företag är oftast förpliktigade att följa en uppförandekod och etiska normer som fastställts av auktorisationsorganet. Detta inkluderar att behandla kunderna på ett respektfullt sätt, vara ärliga och transparenta i sin kommunikation samt att agera professionellt genom hela processen.

   • Garantier och försäkringar Vissa auktorisationsorgan kan kräva att auktoriserade VVS-företag erbjuder garantier för sitt arbete eller har nödvändiga försäkringar för att skydda både företaget och kunden i händelse av eventuella skador eller problem.

   Att anlita ett auktoriserat VVS-företag kan ge dig trygghet och försäkra dig om att du får professionell service av hög kvalitet. Det är alltid rekommenderat att kontrollera auktorisationsstatusen för ett VVS-företag och deras referenser innan du anlitar dem för att utföra VVS-arbeten i ditt hem eller på din fastighet.

 11. Varför ska man anlita en rörmokare?

  • Att anlita en rörmokare kan vara fördelaktigt av flera skäl:

   • Expertkunskap Rörmokare är specialiserade på VVS-arbeten och har djup kunskap och erfarenhet inom området. De har utbildning och kompetens för att utföra olika typer av installationer, reparationer och underhåll av VVS-system. Genom att anlita en rörmokare får du tillgång till deras expertis och förmåga att identifiera och lösa problem på ett effektivt sätt.

   • Professionellt arbete Rörmokare utför sina uppdrag med professionalism och noggrannhet. De har rätt verktyg, utrustning och kunskap för att utföra arbetet på ett korrekt sätt. Genom att anlita en rörmokare kan du vara trygg i att arbetet utförs enligt branschstandarder och att kvaliteten på utfört arbete är hög.

   • Tids- och kostnadseffektivitet Att försöka utföra VVS-arbeten på egen hand kan vara tidskrävande och riskabelt om man inte har tillräcklig kunskap. En erfaren rörmokare kan snabbt identifiera och lösa problem, vilket sparar tid och minskar risken för felaktiga reparationer. Dessutom kan en rörmokare hjälpa till att minska kostnader genom att använda rätt material och metoder för att undvika dyra misstag.

   • Säkerhet och efterlevnad VVS-system involverar vatten, gas och andra potentiellt farliga element. Att anlita en rörmokare garanterar att arbetet utförs på ett säkert sätt och att eventuella risker minimeras. Rörmokare är medvetna om de relevanta säkerhetsföreskrifterna och efterlevnadsstandarderna och kan se till att ditt VVS-system är installerat eller reparerat i enlighet med gällande regler och bestämmelser.

   • Långsiktig lösning Genom att anlita en rörmokare kan du förvänta dig en hållbar och långsiktig lösning på dina VVS-problem. Rörmokare använder högkvalitativa material och metoder för att säkerställa att arbetet utförs på ett sätt som minimerar risken för framtida problem. Detta kan spara dig tid, pengar och oro på lång sikt.

   Sammanfattningsvis kan anlitandet av en rörmokare ge dig expertis, pålitligt arbete, tidsbesparingar, säkerhet och långsiktiga lösningar för dina VVS-behov. Det är alltid rekommenderat att anlita en professionell rörmokare för att säkerställa att ditt VVS-system fungerar korrekt och för att undvika potentiella problem i framtiden.